"Avem dificultati in ceea ce priveste recrutarea anumitor profiluri specifice, cum sunt, spre exemplu, designerii, insa acestea sunt dificultati normale pentru ca nu avem scoli pentru astfel de specializari. In plus, lucram la dezvoltarea unui program intern pentru a face training in acest sens cu juniorii din companie. Simtim ca exista o concurenta in ceea ce priveste inginerii IT si programatorii cu companiile mari precum Microsoft, HP sau IBM. Cu toate acestea, pana acum am reusit sa ne indeplinim obiectivele", explica Olivier Allaert, director de resurse umane al filialei locale a companiei franceze Ubisoft Romania, cel mai mare producator de jocuri video din Europa.
Fata de acum jumatate de an, cand salariatii din IT erau priviti ca unii dintre cei mai "rasfatati" angajati de pe piata fortei de munca, intre timp, asteparile salariale ale IT-istilor s-au schimbat, acestia preferand sa ramana pe pozitiile pe care le ocupa in prezent, constienti ca o mutare nu inseamna neaparat un salariu mai mare.
Arhitectii software, managerii de proiect si programatorii seniori ajung sa aiba salarii cuprinse intre 1.000 si 2.000 de euro. Pe de alta parte, un manager poate castiga intr-o companie multinationala mare pana la 5.000 de euro net pe luna, iar in cazul unui manager general venitul net poate depasi 10.000 de euro net pe luna.
"In IT sau consultanta pe tehnologie, candidatii care pana acum aveau asteptari salariale mari sunt mai greu de atras in procese de recrutare. De exemplu, un programator care are un salariu curent de 2.000 de euro pana in acest moment era mai usor de recrutat cu o oferta putin mai mare sau similara. Dar acum, acest tip de candidat tinde sa ramana in aceeasi pozitie care ii ofera un grad de certitudine mai mare", spune Ana Giurca, business development manager la firma de recrutare Catalyst Solutions. In plus, seniorii care au o v