Demisia lui Constantin Iancu din fruntea Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, după ce presa l-a acuzat că nu ar avea moralitatea de a ocupa o astfel de funcţie, ca urmare a dosarului său penal, părea să anunţe "curăţenia de primăvară" din Partidul Democrat. Nici vorbă, însă, alţi colegi de-ai lui trimişi în judecată şi pe numele cărora stau vrac dosarele la DNA ocupă nestingheriţi funcţii în companii importante ale statului şi nu au de gând să urmeze gestul lui Iancu. Exemplul Manţog de la Gorj este elocvent, nu însă şi pentru şefii din Capitală, care, cu preţul "ruperii" coaliţiei de guvernare, îl ţin în braţe. Manţog este "campionul" dosarelor penale, fiind chiar deferit Justiţiei.
Preşedintele Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Constantin Iancu, şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţia pe care o ocupa doar de câteva zile. Presa a relatat faptul că acesta ar avea calitatea de învinuit într-un dosar în care procurorii DIICOT l-au acuzat de răpire şi sechestrare. Alături de alte persoane, Iancu este cercetat în dosarul 35/D/P/2006, înregistrat la DIICOT Craiova, pentru săvârşirea faptelor de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate, ameninţare, loviri sau alte violenţe. La 27 octombrie 2006, procurorii DIICOT au dispus reţinerea lui Constantin Iancu pentru 24 de ore. La propunerea de arestare preventivă, judecătorii Tribunalului Gorj au dispus doar măsura de-a nu părăsi ţara.
"În urma atacurilor de presă concertate, am decis să îmi depun demisia din funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare. Am luat această hotărâre deoarece nu doresc să arunc nici o umbră de suspiciune asupra Partidului Democrat Liberal", a precizat Constantin Iancu.
Constantin Iancu provine din organizaţia PD-L Dolj, unde preşedinte este ministrul Transport