Ingrediente:
250g unt, 200g zahar, 250g faina, 4 oua, 50ml lapte, 1 praf de sare, coaja rasa de lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri praf de copt, iar pentru glazura: 50g unt, 50g zahar pudra, 50ml zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se adauga ouale, unul cate unul si amestecam bine. Faina se amesteca cu zaharul pudra si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele. Se unge forma de chec cu unt si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aproximativ 50 de minute la foc mediu. Pentru glazura se lasa sa fiarba incet untul cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Cand e gata checul se scoate de la cuptor si se toarna peste el glazura de lamaie. Se lasa sa se raceasaca se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.
Ingrediente:
250g unt, 200g zahar, 250g faina, 4 oua, 50ml lapte, 1 praf de sare, coaja rasa de lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri praf de copt, iar pentru glazura: 50g unt, 50g zahar pudra, 50ml zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se adauga ouale, unul cate unul si amestecam bine. Faina se amesteca cu zaharul pudra si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele. Se unge forma de chec cu unt si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aproximativ 50 de minute la foc mediu. Pentru glazura se lasa sa fiarba incet untul cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Cand e gata checul se scoate de la cuptor si se toarna peste el glazura de lamaie. Se lasa sa se raceasaca se scoate din forma si se presara cu zahar pudra.