Alexander Rubel • In cadrul dezbaterii publice privind modificarile din Codul de Etica al Universitatii Cuza ce interzic nepotismul si activitatea politica a personalului didactic, de cercetare si auxiliar, profesorul german Alexander Rubel a acuzat aranjamentele de la concursurile de ocupare a posturilor universitare • "Eu cred ca nepotismul este secundar. Punctul esential pentru sistemul academic, atat de la Cuza, cat si din Romania, este organizarea concursurilor cum se cade. Aici e o mare problema, iar criteriile de promovare actuale pot fi depasite prin tot felul de smecherii", a afirmat Rubel
In cadrul dezbaterii publice privind modificarile din Codul de Etica a Universitatii Cuza ce interzic nepotismul si activitatea politica a personalului didactic, de cercetare si auxiliar, profesorul german Alexander Rubel a acuzat aranjamentele de la concursurile de ocupare a posturilor universitare. "Eu cred ca nepotismul este secundar. Punctul esential pentru sistemul academic, atat de la Cuza, cat si din Romania, este organizarea concursurilor cum se cade. Aici e o mare problema, iar criteriile de promovare actuale pot fi depasite prin tot felul de smecherii. Conteaza foarte mult mobilitatea academica, dar mai ales calitatea selectiei. Eu vreau sa va intreb daca, in ultimii ani, inainte de un concurs nu am aflat numele castigatorului?", a afirmat Alexander Rubel.
De mentionat este faptul ca Alexander Rubel este fostul director al Centrului Cultural German din Iasi in perioada 2001-2003, lector si profesor invitat al Universitatii Cuza la catedra de Germanistica si cercetator la Institutul de Arheologie din Iasi. A studiat istoria, limba si literatura germana, latina si filosofia, iar dupa absolvirea facultatii a devenit lector la Universitatea din Konstanz-Germania, fiind specialist in arheologie.
Competitie