Cremele, budincile sau gogoşile trebuie să conţină neapărat lapte sau măcar un produs lactat, pentru a avea acel gust dulce şi fin pe care oricine îl aşteaptă de la un desert. Şi cum aceasta este săptămâna lactatelor şi ouălor, e bine să profităm şi să ne delectăm cu câteva prăjituri “de casă”, mai ales că ni se va face dor de ele în cele 40 de zile de post, dinaintea Paştelui, în care sunt interzise credincioşilor creştin-ortodo Cremele, budincile sau gogoşile trebuie să conţină neapărat lapte sau măcar un produs lactat, pentru a avea acel gust dulce şi fin pe care oricine îl aşteaptă de la un desert. Şi cum aceasta este săptămâna lactatelor şi ouălor, e bine să profităm şi să ne delectăm cu câteva prăjituri “de casă”, mai ales că ni se va face dor de ele în cele 40 de zile de post, dinaintea Paştelui, în care sunt interzise credincioşilor creştin-ortodo
Cremele, budincile sau gogoşile trebuie să conţină neapărat lapte sau măcar un produs lactat, pentru a avea acel gust dulce şi fin pe care oricine îl aşteaptă de la un desert. Şi cum aceasta este săptămâna lactatelor şi ouălor, e bine să profităm şi să ne delectăm cu câteva prăjituri “de casă”, mai ales că ni se va face dor de ele în cele 40 de zile de post, dinaintea Paştelui, în care sunt interzise credincioşilor creştin-ortodocşi.
Budincā de tāiţei cu brânzā
Ingrediente: 200 g tăiţei, un albuş de ou, o lingură de zahăr, un pahar cu lapte, 100 g brânză dulce de vaci, coaja rasă de la o lămâie, sare, o linguriţă de unt.
Preparare: Se fierb tăiţeii un sfert de oră şi apoi se lasă acoperiţi în acelaşi vas încă 10 minute. După aceea se pun într-o sită, se spală cu apă rece şi se împart în două. O jumătate din cantitate se aşază într-o formă din sticlă, unsă cu unt. Într-un vas separat se amestecă brânza, coaja de lămâie, zahărul, sarea şi albuşul bătut spumă. Jumătate din compoziţie se pune