De la 1 ianuarie 2009, de cand a devenit Pullman Bucharest, veniturile si gradul de ocupare ale fostului hotel Sofitel sunt in cadere libera: in luna ianuarie unitatea de 4 stele a avut un grad de ocupare de doar 44%, iar venitul pe camera a scazut cu 30%, pana la 100 euro.
“Lunile ianuarie si februarie au fost chiar mai rau decat ne asteptam, cauza principala fiind scaderea traficului de business in Bucuresti pe fondul crizei financiare globale. Speram ca in luna martie vom avea un grad de ocupare mai mare, insa va fi cu siguranta mult sub cel de anul trecut”, a declarat Bruno Vinette, directorul general al Pullman.
Acesta considera ca nu o scadere a tarifelor este solutia pentru iesirea din aceasta situatie. “Nu din cauza tarifelor avem un grad de ocupare asa de scazut, ci din lipsa traficului. In aceate conditii am fi norocosi daca am termina anul 2009 cu un grad de ocupare ce circa 60%. Cel mai dificil va fi sa trecem de pragul de 45%”, mai spune reprezentantul hotelului bucurestean care spune ca preturile hotelului din nordul Capitalei vor urma tendintele pietei.
Avand in vedere ca circa 80% din clientii hotelului bucurestean sunt pe segmentul de business travellers, Vinette se bazeaza foarte mult in 2009 pe organizarea de conferinte si evenimente. “Acest segment genereaza o mare parte din veniturile Pullman pe care ne vom concentra si mai tare anul aceasta, primul pas fiind renovarea salii de conferinte. Din pacate Bucurestiul nu este inca o destinatie de leisure din cauza infrastructurii deficitare si nu cred ca putem creste pe aceasta nisa in urmatorii ani”, mai afirma reprezentantul Pullman.
Pentru a reduce cat mai mult costurile, hotelul bucurestean nu va mai face niciun fel de angajari in 2009, chiar daca vor ramane posturi vacante. “Nu vom inlocui oamenii care vor pleca anul acesta, insa nu avem in plan eventuale di