Indicii americani au inregistrat pierderi semnificative in prima sesiune a saptamanii, realizand noi minime multianuale. Indicele S&P 500 a scazut cu 3,47%, valoarea de inchidere de 743,33 puncte fiind cea mai joasa din mai 1997.
Sectorul financiar a fost din nou sub presiune, in principal de la posibilitatea nationalizarii Citigroup. Guvernul american ar putea detine 40% din Citigroup in urma convertirii actiunilor preferentiale in actiuni comune. Actiunile convertibile platesc un dividend foarte mare, iar Citi are dificultati in a indeplini acesta obligatie.
De asemenea, guvernul pregateste asa numitul "stress test" prin care vor fi evaluate bancile care pot supravietui actualelor conditii economice. Cele care vor avea probleme cu capitalul si nu vor putea rezolva aceste probleme cu fonduri private vor fi nationalizate de catre guvern.
American International Group este in cautare de noi fonduri pentru a-si asigura capitalul. AIG ar putea raporta in curand pierderi de 60 miliarde dolari, aceasta avand in vedere si posibilitatea declansarii procedurilor de faliment.
Bank of America si Citigroup au inchis in cele din urma sesiunea pe plus, fiind de altfel singurele companii din indicele Dow Jones care au crescut. General Electric a scazut 5,65%, atingand minimul ultimilor 14 ani. Gigantul american este tot mai aproape de o taiere a dividendului din cauza diviziei financiare care ar putea avea nevoie de noi finantari guvernamentale. Indicii americani au inregistrat pierderi semnificative in prima sesiune a saptamanii, realizand noi minime multianuale. Indicele S&P 500 a scazut cu 3,47%, valoarea de inchidere de 743,33 puncte fiind cea mai joasa din mai 1997.
Sectorul financiar a fost din nou sub presiune, in principal de la posibilitatea nationalizarii Citigroup. Guvernul american ar putea detine 40% din Citig