Presedintele rus Dmitri Medvedev poate fi considerat un "delfin" al politicii ruse, in timp ce premierul Vladimir Putin este exemplul cel mai elocvent de "uliu", conform unui bestiar politic realizat de cotidianul rus "Izvestia".
Conform taxonomiei realizate de ziarul moscovit pe baza opiniei unor politologi, sociologi si psihologi (exclusiv femei), politicienii care conduc Rusia se impart in patru categorii – "uliii", "delfinii", "paunii" si "mamutii" –, in functie de particularitatile psihologice pe care le lasa sa se intrevada la adoptarea deciziilor cu caracter public. In viziunea Olgai Krastanovskaia, directorul Centrului pentru Studiul Elitelor de pe langa Academia de stiinte a Rusiei, Rusia este condusa de un numar de 1.016 politicieni – grupul restrans care participa la elaborarea si aplicarea celor mai importante decizii de stat. In viziunea femeilor care studiaza viata politica ruseasca, "uliii" elitei decizionale de la Moscova sunt adeptii unor actiuni hotarate si independente si rareori sunt influentati in hotararile lor de presiunea opiniei publice. Cel mai evident exponent al acestei categorii este premierul Putin, insa caracterul sau analitic il face sa fie eclipsat in tabara "uliilor" de doi dintre oamenii sai de incredere: vicepremierul Igor Secin si prim-vicepresedintele Administratiei Prezidentiale, Vladislav Surkov.
"Delfinii" sunt adeptii schimbarilor line. Ei sunt politicieni inteligenti, cu o intuitie bine dezvoltata, care isi calculeaza din timp fiecare pas, iar acest lucru poate insemna si recurgerea la actiuni brutale, daca ceva trebuie demonstrat. Expertele intervievate de "Izvestia" ii considera exponenti ai acestei categorii pe presedintele Dmitri Medvedev, dar si pe guvernatorii autoritari din noua generatie, care, in ciuda minei uneori martiale pe care o afiseaza, sunt mult mai cosmopoliti decat predecesorii