Pentru a controla alergiile provocate de acarieni, polen si mucegai inveliti pernele si saltelele in huse speciale din materiale sintetice, nu folositi dormitorul si ca biblioteca si evitati depozitarea obiectelor in locurile cu umiditate ridicata.
Andrei Sion
Alergia este o boala comuna intalnita la persoanele ale caror sisteme imunitare reactioneaza anormal si excesiv in fata substantelor alergene. Cel mai raspandit tip de alergie este rinita alergica, supranumita si "febra fanului". Simptomele acestei afectiuni sunt stranuturile, mancarimile, tusea si lacrimarea ochilor. Iata ce sfaturi ofera specialistii site-ului american msnbc.com pentru evitarea fiecarui tip de alergen.
Acarienii din praf sunt una dintre principalele cauze ale alergiilor. Acestia se pot gasi oriunde in casa, dar prefera, in special, locurile cu umiditate ridicata si zonele cu particule de piele moarta, ca asternuturile, covoarele si mobila. Pentru prevenirea alergiilor cauzate de acarieni inveliti pernele si saltelele in huse speciale din materiale sintetice, spalati asternuturile saptamanal in apa calda, evitati pernele din puf si fulgi, nu puneti hainele in dulapul din dormitor, evitati folosirea dormitorului si ca biblioteca si controlati umiditatea din casa prin utilizarea unui dezumidificator sau aer conditionat, pentru ca acarienii nu pot supravietui intr-un mediu cu o umiditate de sub 50%.
Daca reactia alergica este provocata de polen, iata cum o puteti evita: ramaneti in casa intre orele cinci si zece dimineata (ora de varf a circulatiei polenului), spalati-va pe cap in fiecare seara pentru a elimina polenul, tineti geamul de la masina inchis, schimbati frecvent filtrele aerului conditionat si curatati locuinta de praf cel putin de doua ori pe saptamana.
Mucegaiul este o alta cauza frecventa a declansarii alergiilor. Pentru a evita aparitia mucegaiul