Solutie: Incheierea unei polite de asigurare poate reprezenta o masura de protectie impotriva diverselor riscuri.
Simtul proprietatii nu se manifesta doar prin achizitionarea de bunuri mobile sau imobile, ci si, potrivit unei logici elementare, prin grija manifestata fata de starea acestora si interesul privind protejarea lor. Ca atare, daca vorbim de o locuinta si de bunurile pe care la avem in interiorul acesteia, o masura eficienta pentru a ne proteja impotriva diverselor riscuri este reprezentata de incheierea unei polite de asigurare. Ofertele pentru acest gen de asigurari sunt de variate.
Clasificarea riscurilor
Potrivit site-ului broker-ului de asigurari Asigura, riscurile acoperite sunt identice, atat pentru asigurarea cladirii locuintei cat si a bunurilor continute. Exista o exceptie in cazul furtului, cand se acopera doar riscurile pentru bunurile sustrase.
De regula, societatile de asigurari impun, pentru cladiri si bunuri, asigurarea asa numitelor "riscuri standard" (incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri grele pe cladiri). Celelalte riscuri numite "extinderi" (cutremur de pamant, inundatie, furtuna, grindina, avalansa de zapada, alunecari de teren etc.) sunt optionale. Unele societati de asigurare ofera si acoperirea unor riscuri speciale cum ar fi terorismul, vandalismul sau riscurile politice (greve, tulburari civile).
Tot un risc special este si inundarea apartamentelor de bloc cauzata de instalatiile proprii de apa sau de incalzire ori provocata de apa provenita de la apartamentele vecine. Riscul de furt se asigura numai impreuna cu celelalte riscuri. In ceea ce priveste bunurile, acestea pot fi asigurate in totalitate sau numai o parte din acestea. Potrivit site-ului asigura.ro, polita de asigurare se poate incheia pentru un an de zile, dar si pe perioade mai scurte, dar nu mai putin de o