Iubitorii plantelor de interior se împart în două grupuri: cei are uită să ude şi cei care îşi udă plantele prea mult. Pentru cei din urmă este recomandat papirusul pitic.
Papirusul de apartament sau planta umbrelă, denumit ştiinţific Cyperus alternifolius, nu este papirusul egiptenilor, a cărui tulpină servea la fabricarea pergamentului. Cyperus este o plantă erbacee acvatică, originară din Delta Nilului şi din Africa Centrală. Papirusul pitic poate ajunge, la maturitate, până la înălţimea de 120 cm. Planta, care creşte sub aspectul unei tufe dese, este formată din tulpini verzi tubulare, drepte. Acestea nu au prea multe frunze, ci, mai degrabă, în vârf o „roată“ de bractee liniare verzi, asemănătoare frunzelor de graminee. În mijlocul acestei coroane apar mici inflorescenţe galben-verzi, care devin maro deschis la maturitate.
O cultură unică
Papirusul de interior este o plantă unică datorită faptului că este semiacvativă, în timp ce aproape toate florile noastre de casă sunt terestre sau epifite. Dacă are rădăcina în apă, se va dezvolta minunat. Papirusul poate fi tratat ca o plantă de interior normală şi udat doar când pământul începe să se usuce, însă se va dezvolta mai puţin. Îi place să crească având rădăcina în apă, dar este suficient ca măcar rădăcinile inferioare se fie în permanenţă umede. Papirusul poate fi udat chiar de mai multe ori pe zi. Ca să nu se usuce, puneţi planta într-un vas-mască în care să existe în permanenţă apă pe 5-10 cm din adâncimea recipientului.
În afara udatului abundent, nu există recomandări speciale pentru cultura papirusului. Când îl instalaţi în casă, gândiţi-vă la un loc luminos, unde soarele ajunge cel puţin câteva ore pe zi, şi la o temperatură normală de interior. Lipsa luminii poate încetini creşterea Cyperusului.
Papirusului îi plac toate îngrăşămintele pentru plantele de i