Şcoala Generală nr. 7 din Drobeta Turnu Severin, unde învaţă peste 400 de copii, este un adevărat focar de infecţie. În 1997, când a fost inaugurată, oficialităţile spuneau că instituţia este una dintre cele mai moder-ne din Europa.
Geamuri sparte, săli nemăturate, grupuri sanitare insalubre, un adevărat focar de infecţie. Acestea sunt condiţiile din Şcoala Generală nr. 7 din Drobeta Turnu Severin, unde studiază 400 de copii, deşi unitatea de învăţământ este relativ nouă, fiind inaugurată în urmă cu 12 ani. Elevi riscă să se accidenteze în fiecare zi atât în curtea, cât şi pe holurile şcolii. Copiii, părinţii şi profesorii dau vina pe conducerea şcolii pentru că nu se implică în remedierea situaţiei.
Directorul Şcolii Generale nr. 7 din Drobeta Turnu Severin, Cornel Otescu, a spus că nu are ce să facă şi că nu este de vină. „Într-un timp foarte scurt şcoala o să pice, dar ce vină am eu? Nu am ce să fac“, a spus directorul.
Cornel Otescu nu a încheiat nici până în prezent situaţia şcolară la clasa la care acesta predă istoria.
Unii părinţi spun că vor să-şi mute copii la altă şcoală din oraş.
„Când mi-a spus copilul că nu au uşă la baie, că în bazinul din curtea şcolii dorm oamenii străzii şi că nu au femeie de serviciu, am hotărât că nu-l mai pot lăsa să înveţe acolo. O să merg şi la inspectoratul şcolar, să văd ce zice conducerea. Este posibil aşa ceva într-o unitate de învăţământ?“, a spus mama unui elev de la Şcoala Generală nr. 7.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi a declarat că va deschide o anchetă la şcoala respectivă atât pentru situaţia şcolară neîncheiată, cât şi pentru condiţiile precare de igienă.
Şcoala Generală nr. 7 din Drobeta Turnu Severin, unde învaţă peste 400 de copii, este un adevărat focar de infecţie. În 1997, când a fost inaugurată, oficialităţile spuneau că instituţia este una