Consumarea zilnica a trei cani de ceai reduce riscul unui atac cerebral cu 21%, se arata in urma unui studiu.
Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat mai multe cazuri in tari precum China, Japonia, Finlanda, Olanda, Australia si Statele Unite, informeaza Daily Mail.
"Bautul ceaiului poate fi una dintre actiunile sociale placute ce pot reduce foarte mult riscul producerii unui atac cerebral", arata studiul.
"Aceste ultime descoperiri in domeniu sunt foarte incurajatoare pt consumatorii de ceaiuri", afirma doctorul Catherine Hood, potrivit careia in timpul cercetarii nu s-a demonstrat o diferenta intre efectele ceaiului verde sau negru.
Chiar daca s-au efectuat studii in mai multe tari cu traditii si obiceiuri diferite, analizele au aratat acelasi lucru: consumul de ceai este asociat cu reducerea riscului producerii unui atac cerebral.
Se crede ca rolul ceaiului este acela de a scadea pomparea sangelui. Alta posibilitate o reprezinta ingredientele chimice din ceai care contribuie la o mai buna functionare a vaselor de sange.
Consumarea zilnica a trei cani de ceai reduce riscul unui atac cerebral cu 21%, se arata in urma unui studiu.
Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat mai multe cazuri in tari precum China, Japonia, Finlanda, Olanda, Australia si Statele Unite, informeaza Daily Mail.
"Bautul ceaiului poate fi una dintre actiunile sociale placute ce pot reduce foarte mult riscul producerii unui atac cerebral", arata studiul.
"Aceste ultime descoperiri in domeniu sunt foarte incurajatoare pt consumatorii de ceaiuri", afirma doctorul Catherine Hood, potrivit careia in timpul cercetarii nu s-a demonstrat o diferenta intre efectele ceaiului verde sau negru.
Chiar daca s-au efectuat studii in mai multe ta