Ingrediente: 350 g file de peşte, un ou, sare, piper, 3 cepe, 4 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei graşi, suc de roşii sau bulion, mărar, pătrunjel, leuştean, borş.
Mod de preparare:
Se pun la fiert trei litri de apă cu câteva picături de ulei. Se adaugă legumele tocate. Când aproape au fiert legumele, se potriveşte după gust cu sare, se adaugă sucul de roşii sau bulionul şi se pun perişoarele în ciorbă. Perişoarele se fac din fileul de peşte tocat, se adaugă un ou, puţin mărar şi pătrunjel, apoi sare şi piper. Din acest amestec se vor forma perişoare. După ce au fiert, se adaugă borşul, se lasă pe foc zece minute şi se pune pătrunjel şi leuştean tocat mărunt. Se poate servi cu o lingură cu smântână.
Ingrediente: 350 g file de peşte, un ou, sare, piper, 3 cepe, 4 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei graşi, suc de roşii sau bulion, mărar, pătrunjel, leuştean, borş.
Mod de preparare:
Se pun la fiert trei litri de apă cu câteva picături de ulei. Se adaugă legumele tocate. Când aproape au fiert legumele, se potriveşte după gust cu sare, se adaugă sucul de roşii sau bulionul şi se pun perişoarele în ciorbă. Perişoarele se fac din fileul de peşte tocat, se adaugă un ou, puţin mărar şi pătrunjel, apoi sare şi piper. Din acest amestec se vor forma perişoare. După ce au fiert, se adaugă borşul, se lasă pe foc zece minute şi se pune pătrunjel şi leuştean tocat mărunt. Se poate servi cu o lingură cu smântână.