În ciuda bugetului de austeritate, statul va fi şi anul acesta cel mai mare angajator. Peste 11.000 de posturi au fost propuse pentru deblocare de către ministere şi agenţii finanţate de la buget. Se vorbeşte de un an dificil, de un buget de criză, de reducerea numărului de angajaţi. În ultimul timp, a crescut numărul firmelor care se închid, iar concedierile în masă au devenit ceva obişnuit. Numărul şomerilor din sectorul privat a depăşit 285.000 în ultima lună a lui 2008
În ciuda bugetului de austeritate, statul va fi şi anul acesta cel mai mare angajator. Peste 11.000 de posturi au fost propuse pentru deblocare de către ministere şi agenţii finanţate de la buget.
Se vorbeşte de un an dificil, de un buget de criză, de reducerea numărului de angajaţi. În ultimul timp, a crescut numărul firmelor care se închid, iar concedierile în masă au devenit ceva obişnuit. Numărul şomerilor din sectorul privat a depăşit 285.000 în ultima lună a lui 2008, reprezentând trei sferturi din totalul şomerilor înregistraţi la nivel naţional.
Unde mai poţi găsi de lucru, atunci? În sistemul bugetar! Şi anul acesta, statul rămâne cel mai mare angajator, deşi una dintre primele măsuri adoptate de cabinetul Boc a fost aceea de a bloca posturile vacante din sistemul bugetar, printr-o ordonanţă de urgenţă. Însă, ordonatorii principali de credite pot cere anumite derogări.
2009 este anul angajărilor masive pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Instituţia a primit în plus de la buget bani pentru a putea plăti salariile a 6.200 de poliţişti care ar urma să fie angajaţi în acest an. Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a afirmat că MAI va primi în plus în acest an 180 milioane lei, banii putând să fie folosiţi pentru plata salariilor angajaţilor, în timp ce bugetul total al acestui minister este de 9,981 miliarde lei.
Şi mi