3,5% dintre angajați și-au pierdut locul de muncă în ultimele şase luni, iar cei care au rămas au fost nevoiți să se resemneze cu o scădere a salariului mediu brut cu aproape 10 procente. Această reducere a numărului de angajați este firească, afirmă Cristian Udrescu, directorul companiei de payroll și administrare de personal Paylogic, realizatoarea unui amplu studiu salarial în perioada ianuarie 2007 - ianuarie 2009: „este absolut normal ca, dintr-o companie în care luc
3,5% dintre angajați și-au pierdut locul de muncă în ultimele şase luni, iar cei care au rămas au fost nevoiți să se resemneze cu o scădere a salariului mediu brut cu aproape 10 procente.
Această reducere a numărului de angajați este firească, afirmă Cristian Udrescu, directorul companiei de payroll și administrare de personal Paylogic, realizatoarea unui amplu studiu salarial în perioada ianuarie 2007 - ianuarie 2009: „este absolut normal ca, dintr-o companie în care lucrează o sută de oameni, trei dintre aceștia să nu fie în regulă, este vorba doar de un proces necesar de curățenie”.
Interesant este că, deși fondul de salarii al companiilor studiate a rămas practic neschimbat din iunie până acum (înregistrând o scădere de doar 0,31%), venitul mediu al angajaților este mai mic cu 9,3% acum decât la jumătatea anului trecut, ceea ce, crede reprezentantul Paylogic, este mărturie a faptului că „firmele nu au de gând să umble la fondul de salarii, ci doar la modul în care este acesta distribuit”.
Potrivit raportului, în încercarea de a economisi sumele destinate cheltuielilor de personal, managerii au redus primele cu peste un sfert și au renunțat aproape complet la obiceiul de a-și ține angajații peste program. Sau, opțiune mai puțin ortodoxă, poate doar la plata orelor suplimentare, studiul arătând că numărul acestora a scăzut cu 80% în ultimul an.
În finanțe-bănci, fu