Atunci cand mecanismele economiei de piata incep sa scartie, companiile si oamenii in general incep sa caute "indrumare" in alta parte. Desi strategia Beijingului pare excesiva in ochii celor din occident, multi chinezi sunt incantati sa vada ca guvernul intervine in mediul economic. Ei spera ca in acest mod China va castiga timp si va reusi sa iasa din criza globala. Pe de alta parte, in SUA, bancile nu se arata pra dornice de a ceda in fata statului si Rezerva Federala a fost nevoita sa le oco
Atunci cand mecanismele economiei de piata incep sa scartie, companiile si oamenii in general incep sa caute "indrumare" in alta parte. Desi strategia Beijingului pare excesiva in ochii celor din occident, multi chinezi sunt incantati sa vada ca guvernul intervine in mediul economic. Ei spera ca in acest mod China va castiga timp si va reusi sa iasa din criza globala.
Pe de alta parte, in SUA, bancile nu se arata pra dornice de a ceda in fata statului si Rezerva Federala a fost nevoita sa le ocoleasca, pentru a imprumuta direct corporatiile.
Beijingul trebuie doar sa emita cateva directive, iar bancile comerciale le urmeaza intocmai.
Mai mult, in timp ce presedintele Barack Obama poate doar sa critice bonusurile exagerate acordate sefilor de banci care au fost salvate de statul american, autoritatile din China au fortat directorii marilor companii detinute de stat sa-si reduca propriile salarii cu 15 pana la 40 de procente inainte de a aplica aceasta masura asupra angajatilor.
Autoritatile din China au incurajat companiile pentru a evita disponibilizarile si recent, au stabilit ca in cazul in care sunt necesare disponibilizari de peste 20% din personal, companiile trebuie sa notifice sindicatele si autoritatile locale cu o luna inainte.
De asemenea, in cazul in care o companie angajeaza absolventi va be