În ziarele primarilor din Capitală, obligatorii prin lege şi plătite de contribuabili, toate-s bune şi frumoase şi departe de realitate, iar „tovarăşii” sunt mereu pe prima pagină. Sursa: Arhiva EVZ
Legislaţia obligă autorităţile şi instituţiile publice să publice şi să actualizeze, anual, un buletin informativ. Exceptând sectorul lui Marian Vanghelie, toate celelalte din Capitală au câte un ziar, în care edilii îşi cultivă sârguincios imaginea şi informează poporul despre proiectele lor viitoare.
Sectorul 1 se autointitulează „Ca pitala Capitalei”, sectorul 2 a ales ca reper „Foişorul de foc”, publicaţia de la 3 se numeşte, simplu, „Buletin informativ”, la 4 se editează „Gazeta lu’ Piedone”, iar la 6, chiar dacă există o publicaţie in formativă, primăria n-o recunoaşte.
Toate au ceva în comun: un Bucureşti feeric, în care proiectele curg râu, promisiunile îndrăzneţe se ţin lanţ, iar edilii lucrează, zi şi noapte, pentru binele cetăţenilor.
Frunzărindu-le, cititorii cad pradă îndoielii: fie este vorba de alt oraş, nu de cel de pe Dâmboviţa, fie primarii şi cei care editează ziarele nu au mai luat de mult Bucureştiul la pas.
Costul ziarelor, un mister
Cu excepţia ziarului din sectorul 4, pe care edilul Cristian Popescu-Piedone susţine că îl finanţează din fonduri proprii, celelalte sunt realizate cu bani de la bugetele locale. Totuşi, dacă vrei să afli sumele cheltuite, te loveşti de-o rezistenţă îndârjită.
Singurele primării care au făcut publică această informaţie sunt cele din sectoarele 1 şi 3. La Andrei Chiliman, pentru „Capitala Capitalei” (revistă lunară, 36 de pagini full color, tipărită în 80.000 de exemplare pe lună), se alocă un buget anual de aproximativ 850.000 de lei. La Liviu Negoiţă, pentru „Buletin informativ” (opt pagini color, hârtie lucioasă, 10.000 de exe