După isteria privind deconspirarea informatorilor, de acum mai bine de un an, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a intrat într-un con de umbră. În urma decesului lui Constantin Ticu Dumitrescu, fost preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR), în colegiu a rămas un loc vacant.
Pentru a fi siguri că adevărul iese la iveală, Asociaţia „15 Noiembrie 1987” a propus Guvernului României nominalizarea deja celebrului Octav Bjoza în acest colegiu.
„Domnul Octav Bjoza, preşedinte interimar al AFDPR, este o personalitate de o moralitate ireproşabilă, care s-a evidenţiat în mod deosebit prin acţiunile sale în slujba respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi a păstrării în memoria naţională a valorilor rezistenţei anticomuniste din România. Considerăm că prezenţa unui fost deţinut politic în Colegiul CNSAS ar fi o dovadă de recunoştinţă arătată celor care au înfruntat rigorile temniţelor comuniste”, a declarat Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei „15 Noiembrie 1987”. După isteria privind deconspirarea informatorilor, de acum mai bine de un an, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a intrat într-un con de umbră. În urma decesului lui Constantin Ticu Dumitrescu, fost preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR), în colegiu a rămas un loc vacant.
Pentru a fi siguri că adevărul iese la iveală, Asociaţia „15 Noiembrie 1987” a propus Guvernului României nominalizarea deja celebrului Octav Bjoza în acest colegiu.
„Domnul Octav Bjoza, preşedinte interimar al AFDPR, este o personalitate de o moralitate ireproşabilă, care s-a evidenţiat în mod deosebit prin acţiunile sale în slujba respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi a păstrării în memoria naţională a valorilor rezistenţ