Intrigati de propunerea de fuziune, dar si de refuzurile repetate ale PSD de a numi conservatori macar la conducerea institutiilor deconcentrate, liderii PC au solicitat intrunirea conducerii Aliantei cu social-democratii.
Nemultumirea conservatorilor este in crestere, mai ales ca au vazut cum pica, rand pe rand, toate capetele sefilor plantati de PC in diverse functii in guvernarea Tariceanu. Enervati de revendicarile oamenilor lui Voiculescu, liderii PSD le-au transmis conservatorilor ca, daca mai doresc colaborare, sa se pregateasca pentru fuziune. sedinta de ieri s-a lasat cu scantei. Daniela Popa, presedintele PC, colega cu Mircea Geoana la Senat, este banuita, potrivit unor surse, ca ar agrea ideea fuziunii, mai ales ca ea le-a transmis colegilor de alianta ca, "in pofida celor vehiculate pana acum, protocolul Aliantei PSD-PC nu este in pericol", sedinta de ieri fiind, in opinia sa, "o dovada ca el functioneaza, iar strategiile viitoare vor fi strategii comune".
In opinia lui Dan Voiculescu insa, "toate partidele, numite partide mici, au disparut. A ramas PC. Eu cred ca partidele mari doresc si poate nu ar fi rau sa ramana doua partide mari in Romania, dar deocamdata este un electorat conservator in tara si vom incerca sa ne lamurim daca avem dreptate sau nu". Astfel s-ar explica si amanarea unei decizii in privinta participarii pe liste comune la europarlamentare. Mai intai, conservatorii au de rezolvat subiectele in disputa intre ei. Desemnat sa-si duca partidul la un procent nu mai mic de 10% in numai un an, vicepresedintele PC Eugen Durbaca a pus lucrurile la punct intre Popa si Voiculescu: "Partidul Conservator este condus tot de domnul Voiculescu, ca sa fie clar pentru toata lumea. Chiar daca este membru fondator. Ca s-a ales presedinte cine s-a ales este adevarat, dar tot dumnealui conduce sedintele".
In fata avalansei