Producatorul auto Opel se lupta pentru a supravietui situatiei dificile in care se afla, salariatii uzinelor din Europa recurgand la proteste pentru a se face auziti. Astfel, un numar cuprins intre 10.000 si 15.000 de angajati se vor prezenta in cursul zilele de astazi la sediul Opel din orasul Ruesselsheim, vestul Germaniei, pentru a protesta si cere ajutor pentru producatorul auto. Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, se asteapta ca masul salariatilor Opel sa fie susti
Producatorul auto Opel se lupta pentru a supravietui situatiei dificile in care se afla, salariatii uzinelor din Europa recurgand la proteste pentru a se face auziti.
Astfel, un numar cuprins intre 10.000 si 15.000 de angajati se vor prezenta in cursul zilele de astazi la sediul Opel din orasul Ruesselsheim, vestul Germaniei, pentru a protesta si cere ajutor pentru producatorul auto.
Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, se asteapta ca masul salariatilor Opel sa fie sustinut si de Bertold Huber, seful celui mai puternic sindicat german, IG Metall.
Demonstratii de acest fel ar putea avea loc si la uzina din Kaiserslautern, din Eisenach, in estul Germania.
"Vrem sa ne exprima o data in plus cererile", a declarat Rainer Einenkel, reprezentantul angajatilor fabricii din Bochum. Acesta a mai adaugat ca maine va avea loc o intalnire a boradului director al Opel, unde se va analiza un plan de salvare al companiei.
Conform informatiilor aparute in presa, guvernul german este pregatit sa acorde un imprumut producatorului auto Opel, pentru a-l ajuta sa treaca cu bine peste criza financiara.
Armin Schild, membru al consiliului de supraveghere al Opel si lider sindical, a estimat ca producatorul auto are nevoie de lichiditati de 3,3 miliarde de euro pentru a trece de aceasta perioada dificila. In sens contrat, Opel al putea in