Incredibil, dar adevărat. Fostul deputat PD-L Braşov Ion Gonţea a fost pus prefect la Braşov la 13 februarie 2009 de premierul României, Emil Boc, deşi se cunoştea la Guvern trecutul său penal. El l-a înlocuit în această funcţie pe Emil Niţă, vicepreşedinte al PSD Braşov, care a devenit subprefect.
Democrat-liberalii au făcut abstracţie de trecutul lui Gonţea, pătat de urmăriri penale şi trimiteri în judecată, şi l-au prezentat premierului ca pe un expert în administraţie, precum şi ca un vajnic luptător împotriva corupţiei. Dosarul penal al actualului prefect de Braşov, fost deputat, fost notar şi consilier judeţean, înregistrat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sub numărul 557/D/P/2005, este însă departe de a se fi închis şi contrazice "recomandările" oferite prefectului braşovean.
ESCROCHERIA "CONDOR"
Ion Gonţea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi ulterior deputat în perioada 2004-2008, a fost acuzat şi trimis în judecată la 8 noiembrie 2006 de procurorii DIICOT Bucureşti pentru favorizarea infractorilor, prin fals intelectual, precum şi de fals în declaraţii şi în înscrisuri sub semnătură privată, alături de alţi 11 inculpaţi, pentru că a autentificat în fals un act notarial de vânzare-cumpărare a unui teren, încheiat în urma unei expertize imobiliare trucate. Prin respectiva expertiză se stabilea în mod ilegal o valoare simbolică de 10.000 de dolari unei suprafeţe de 1 hectar, situată în municipiul Braşov, pe care se găseau cele şase imobile ale fostelor alimentare de stat, reunite ulterior în societatea de stat SC Condor SA. Complicii lui Ion Gonţea, Nicolae Dogar şi Traian Popelea, administratori la Condor SA, au înstrăinat ilegal în perioada 1995-2003 activele societăţii la un preţ modic (cu scopul de a-şi însuşi banii), împreună cu terenul de sub respectivele alimentări, cu ajutorul lui Io