Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu care poate fi facut in orice bucatarie, nu necesita cunostinte culinare avansate si e gata intr-o ora!
Piept de curcan la cuptor cu garnitura de legume.Portocale cu dulceata de prazDemonstratia practica a prepararii meniului
Piept de curcan la cuptor cu garnitura de legume
(35 de minute)
150gr piept de curcan100gr morcov100gr broccoli2 linguri de ulei de maslinevin albsare, piper Piaptul de curcan se va tine 24 ore la marinat intr-un bait facut din:
2 linguri de vin alb1 frunza de dafin1 lingurita de piper boabe1/2 lingurita sare de mare1 lingura zeama de lima Se aseaza intr-o tava pieptul marinat de curcan. Se toarna jumatate de pahar de vin alb si o lingura de ulei de masline. Se pune capacul si se da la cuptorul incins la 200 grade, circa 30 de minute.
Dupa 30 de minute scoateti capacul si mai lasati 5 minute tava in cuptor.
Cat se face pieptul de curcan, puneti la fiert apa cu 2 linguri de sare. Cand apa a dat in clocot morcovul si broccoli. Lasati sa dea in clocot un minut, dupa care puneti in apa foarte rece.Scurgeti-le de apa. Se vor reincalzi la abur si li se va adauga o lingura de ulei de masline.
Se serveste cald.
Portocale cu dulceata de praz
(25 de minute min)
1 portocala100gr foi verzi de praz80gr zahar2 linguri de zeama de lamaiebaton de vanilie2 linguri de otet de 9 grade Foile de praz taiate se pun in apa clocotita la care s-au adaugat 2 linguri de otet. Se fierbe prazul circa 15 minute. Apoi se pune in apa rece si se spala bine. Se scurge intr-o sita presandu-l putin.
Se pun la fiert 40 grame de apa cu 80 grame de zahar, amestecand usor, impreuna cu frunzele de praz, zeama de lamaie si vanilia. Se lasa sa fia