Dacă înainte de Revoluţie ochelarii erau insignifianţi, în timp, aceştia au devenit un accesoriu din ce în ce mai important în imaginea românilor. Pentru a pune bazele unei afaceri în acest domeniu este însă nevoie de multă seriozitate şi perseverenţă.
Firma Belle Optique s-a înfiinţat în 1994, cu o investiţie de 60.000 de lei într-un simplu aparat de măsurat dioptrii şi altul de şlefuit. „Am pornit de la ideea de a face ceva, dar în acelaşi timp de a-mi exercita meseria cu plăcere şi în condiţii civilizate. La momentul respectiv, lucram ca optician la Oficiul Farmaceutic. Apăruseră lentilele Zaiss, rame mai bune şi voiam să ofer ceva mai bun clienţilor“, şi-a început povestea Adriana Geapana, administratoarea Belle Optique.
Şi-a început afacerea ca unic angajat, prelucrând ochelari într-un spaţiu închiriat în incinta unei farmacii. Era după Revoluţie, când ochelarilor nu li se acorda o atenţie prea mare. În timp însă, percepţia despre ochelari s-a schimbat şi, odată cu ea, afacerea a început să meargă bine. După patru luni au apărut primii angajaţi, iar după cinci luni a deschis primul magazin. Trei ani mai târziu, apărea şi al doilea. „În prezent avem trei magazine. Cel de-al treilea, unde pe lângă vânzarea de ochelari se efectuează şi consultaţii oftalmologice, l-am deschis în 2008“, a explicat administratoarea afacerii. Pe măsură ce afacerea s-a dezvoltat, numărul angajaţilor şi al colaboratorilor a crescut şi el - dacă iniţial lucra singură, în prezent are 11 angajaţi şi patru medici oftalmologi colaboratori.
Ingredientele reuşitei
Cum a reuşit ca, pe lângă împlinirea visului de a întreprinde ceva, să pună pe picioare o firmă a cărei cifră de afaceri s-a ridicat, în 2008, la peste 100.000 de euro, a explicat chiar Adriana Geapana: „Cu multă seriozitate şi perseverenţă“. În plus, pe măsură ce afacerea s-a extins, au crescut