Ultima modă în materie de detoxifiere a pătruns şi în magazinele cu produse naturiste din România. Suplimentele alimentare pe bază de pudră de cânepă conţin toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi şi sunt uşor asimilate de organism.
Cânepa conţine până la 52% proteine, este uşor digerabilă şi nu are gluten. Are acţiune antioxidantă din cauza conţinutului în totoferoli, tocotrienoli şi clorofilă. Este recomandată în special femeilor, pentru că reduce simptomele specifice menstruaţiei, menopauzei, hrăneşte pielea şi părul, contribuind la îmbunătăţirea aspectului lor, ajută la eliminarea toxinelor şi a kilogramelor în plus.
Cânepa de cultură sau Cannabis Sativa este considerată una dintre culturile cele mai utile, echilibrate şi viabile din punct de vedere economic. A fost folosită vreme de mii de ani ca plantă tehnică şi are peste 40.000 de utilizări. Confundată adeseori cu rudele sale controversate - cânepa indiană, cânepa chinezească sau sălbatică - folosite la fabricarea drogurilor, cânepa de cultură conţine cantităţi neglijabile de substanţă psihotică - tetrahidrocanabinol.
Elemente esenţiale
Cânepa creşte rapid, fără să fie incomodată de buruieni, ceea ce elimină dezavantajul folosirii erbicidelor. În timpul creşterii, ea extrage şi o mare cantitate de dioxid de carbon din aer, ceea ce duce la îmbunătăţirea calităţii aerului pe care îl respirăm. Cânepa este rezistentă la paraziţi şi, prin urmare, nu necesită utilizarea de pesticide şi fungicide. Nu există cânepă modificată genetic.
Pentru a avea o sănătate optimă, trebuie să mâncaţi alimente care conţin enzime vii, fitonutrienţi activi, vitamine, minerale, aminoacizi esenţiali şi graşi esenţiali. Se numesc esenţiali pentru că organismul uman nu îi poate produce, dar are nevoie de ei. Seminţele de cânepă conţin zece aminoacizi şi acizi graşi esenţiali. Sunt, de asemenea