ÎNCEPUT DE DRUM • ASUS Eee Top 1602.
A venit vremea computerelor cu ecran tactil. Utile atât la casa omului, dar şi pentru diverse business-uri sau instituţii. Primul model de acest gen pe care l-am supus la teste este monitorul ASUS care integrează şi unitatea centrală.
Designul este simplu, dar inspirat, de efect fiind ledul albastru (reglabil în trei intensităţi), încorporat în partea de jos a ecranului a cărui lumină este preluată de baza transparentă. Materialele şi finisajul sunt ambele de bună calitate. Un minus la varianta "în negru" ar fi faptul că plasticul este foarte uşor amprentabil, dar problema se rezolvă cu o cârpă din cutia sistemului. În ceea ce priveşte portabilitatea, în spatele monitorului este un mâner construit ca o extensie a piciorului de susţinere (ambele metalice).
LINIŞTIT. Primul lucru pe care-l vei remarca după ce l-ai pornit este silenţiozitatea: 26 db. "Easy Mode" fură prim-planul desktop-ului dupa încărcarea XP-ului. Aplicaţia afişează în partea de sus patru butoane: Communication, Fun, Work, Tools, fiecăruia corespunzându-i o serie de pictograme de mari dimensiuni menite să faciliteze accesul prin intermediul touchscreen-ului către diferitele aplicaţii preinstalate (Opera, Skype, Sun-StarSuit) sau ale Windows-ului. O dată cu Easy Mode la startup se încarcă şi Eee Bar, un toolbar cu patru butoane. Din păcate, ca şi în cazul lui "Easy Mode", Eee Bar nu poate fi personalizat.
Designul şi dimensiunile reduse vin şi cu neajunsuri, poate cel mai notabil fiind absenţa unei unităţi optice.
Îl văd ca pe un al doilea PC în casă, în camera copiilor (dar nu pentru jocuri solicitante) sau montat pe peretele unei instituţii ca mijloc de oferire a informaţiilor cu ajutorul touchscreen-ului.
Un stylus ascuns în tastaturăChiar dacă avem de-a face cu un ecran tactil, sistemul