Locul inimioarelor şi al panseluţelor a fost luat de atenţii mult mai practice pentru această zi. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
Târgul Mărţişorului de anul acesta, deschis la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, vine cu oferte inedite: cerceii „tâmpiţi”, „cârlige-mărţişor”, „ban românesc la preţ de trei euro” sau creaţii din cocă şi aracet. Vedeta este însă „săpunul lânos”, mărţişorul practic de 10 şi 15 lei.
Învelit într-un cocon din lână, poate fi uşor agăţat în pieptul domnişoarelor cu un simţ al umorului mai bogat. Săpunul-mărţişor are rol de curăţire a pielii, lâna joacă rolul unui exfoliant natural, iar broderia sub formă de fluture sau floricică poate fi folosită la masaj. „Conceptul este patentat de sora mea, care are un simţ practic înnăscut”, spune Eugen Mocanu, de 30 de ani, cel care comercializează inedita creaţie.
Păsărele şi cârlige de rufe
Cristina Popa, 22 de ani, vinde la târg cerceii „tâmpiţi”, la 15 lei perechea. Vedetele colecţiei sunt cerceii cu cruce roşie. „Crucea este laitmotivul colec ţiei. Ea salvează arta şi cumpărătorul din criză”, explică tânăra arhitectă. Silviu Patariuc, 31 de ani, a venit la târg cu cârlige de rufe, colorate şi garnisite cu buburuze, la 3 lei bucata.
La târg mai pot fi găsite mărţişoarele din cocă şi aracet, la 3 lei bucata, precum şi mărţişorul „banul românesc la preţ de trei euro”, care costă 10 lei. Preţul unui bilet este de 4 lei, respectiv 2 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.
ALTE TÂRGURI
Cumpărături de 1 Martie
CONSTANŢA. Locuitorii de pe malul Mării Negre pot cumpăra mărţişoare confecţionate de meşterii populari de la Muzeul de Artă Populară.
PLOIEŞTI. Se organizează un târg cu mărţişoare realizate de copii. Evenimentul are loc în Parcul Aurora, între orele 10.00-12.00.
CLUJ-NAP