Numita "trestie mirositoare" sau "obligeana", planta a fost adusa cu mii de ani in urma din India. Dovezile arheologice arata ca aceasta planta era cunoscuta si folosita in scopuri medicinale si magice de acum… 5000 de ani. Vindecatorii populari au folosit cu mult succes obligeana intr-o serie de boli digestive, de la ulcer si gastrita, la cancer gastric si intestinal.
Radacinile de obligeana se macina fin cu rasnita de cafea sau se piseaza in piua, dupa care se cern prin sita pentru faina alba. Pulberea fina se pastreaza intr-un borcan de sticla ermetic inchis, nu mai mult de 8 zile. Se administreaza un varf (0,5 grame) – o jumatate (1,5 grame) de lingurita rasa de pulbere de trei-patru ori pe zi, pe nemancate. Planta se tine sub limba vreme de cateva minute, dupa care se inghite cu apa.
Vindecatoarea populara de origine austriaca Maria Treben recomanda in mod special obligeana in cancerul pancreatic, planta facand adevarate miracole, chiar in cazuri avansate. Se bea un pahar de macerat la rece pe stomacul gol de doua ori pe zi, dimineata – la putin timp dupa trezire, si seara. Se face o cura de trei luni cu acest preparat.
Numita "trestie mirositoare" sau "obligeana", planta a fost adusa cu mii de ani in urma din India. Dovezile arheologice arata ca aceasta planta era cunoscuta si folosita in scopuri medicinale si magice de acum… 5000 de ani. Vindecatorii populari au folosit cu mult succes obligeana intr-o serie de boli digestive, de la ulcer si gastrita, la cancer gastric si intestinal.
Radacinile de obligeana se macina fin cu rasnita de cafea sau se piseaza in piua, dupa care se cern prin sita pentru faina alba. Pulberea fina se pastreaza intr-un borcan de sticla ermetic inchis, nu mai mult de 8 zile. Se administreaza un varf (0,5 grame) – o jumatate (1,5 grame) de lingurita rasa de pulbere de trei-patru ori pe zi, pe nemancate. Planta