Zilele „Marin Sorescu“ s-au încheiat pe malul Dunării, la conacul din Cetate, unde în sunetele de petrecere ale tarafului, peste 200 de invitaţi s-au bucurat de berbecuţii la proţap şi bucatele aromate. Oaspeţi de seamă şi oaspeţi politici, printre care şi Elena Udrea, au simţit gustul sărmăluţelor de gâscă fierte în vin şi savoarea ciupercuţelor din ciulama. Un vas de croazieră care vine tocmai din Austria se apropie calm şi sigur de mal. Turiştii s-au strâns buluc pe punte şi privesc terasele şi foişoarele ce se întrezăresc printre copacii lungi şi slabi de pe proprietăţile românilor de la Cetate. Artiştii şi-au făcut cuib aici, iar conacul lui Mircea Dinescu le stă deschis oricând. „E o comoară locul acesta!", spunea Elena Udrea, ministrul turismului şi invitata primarului Antonie Solomon la Zilele „Marin Sorescu", pe malul Dunării, în cherhanaua poetului Mircea Dinescu. Viitorul cam aşa ar suna. „Nu ştiu ce infrastructură avem pentru asta, dar înţeleg că pe Dunăre trec zeci de vase de croazieră din Austria. Vom vedea ce fonduri sunt în aşa fel încât, fără prea multe investiţii, să putem exploata potenţialul zonei. Aveam un proiect în care să implicăm toate ţările riverane într-un traseu turistic pentru Delta Dunării şi am putea găsi o cale ca vapoarele să oprească şi la Cetate", a adăugat, inspirată poate şi de delicioasele bucate servite la conac, Elena Udrea. „Meniul păcătoşilor“: sărmăluţe şi berbecuţiSomn şi berbecuţi unşi cu zeamă de portocală şi lămâie şi stropiţi cu vin, la proţap, mâncare de praz cu măsline, sărmăluţe de gâscă fierte în vin, mămăliguţă, ciulama de ciuperci şi pâine de casă, vin din belşug - alb şi roşu, ţuică. Mesele s-au umplut rapid, în timp ce taraful Ansamblului „Maria Tănase", Constantin Enceanu, Petrică Mîţu Stoian şi taraful Mambo Siria au asigurat, rând pe rând, armonia acustică a petrecerii. Din meniul pus la dispoziţie de organ