Ingrediente: 4 oua, 1,5 cani de lapte, 8 lingurite de gelatina, 800 g de smantana, 1 compot de ananas, 1 pachet de piscoturi.
Mod de preparare
Gelatina s epune la inmuiat cu sucul din compot si se pune la fiert pana se dizolva gelatina si se leaga, apoi se lasa la racit. Ouale intregi frecate cu zaharul si cu laptele se dau la foc mic si se amesteca continuu pana dispare spuma si se ingroasa apoi se da la rece. Smantana se face frisca si se amesteca cu gelatina racita cu crema (din oua, lapte si zahar). Se incorporeaza fructele stoarse din compotul de ananas. Se tapeteaza o tava cu folie de celofan si se toarna compozitia. Deasupra se aseaza un strat de piscoturi. Se da la rece, dupa ce a stat la rece patru –cinci ore se intoarec tava pe un platou si se dezlipeste usor folia de celofan. Se orneaza cu frisca si fructe.
Ingrediente: 4 oua, 1,5 cani de lapte, 8 lingurite de gelatina, 800 g de smantana, 1 compot de ananas, 1 pachet de piscoturi.
Mod de preparare
Gelatina s epune la inmuiat cu sucul din compot si se pune la fiert pana se dizolva gelatina si se leaga, apoi se lasa la racit. Ouale intregi frecate cu zaharul si cu laptele se dau la foc mic si se amesteca continuu pana dispare spuma si se ingroasa apoi se da la rece. Smantana se face frisca si se amesteca cu gelatina racita cu crema (din oua, lapte si zahar). Se incorporeaza fructele stoarse din compotul de ananas. Se tapeteaza o tava cu folie de celofan si se toarna compozitia. Deasupra se aseaza un strat de piscoturi. Se da la rece, dupa ce a stat la rece patru –cinci ore se intoarec tava pe un platou si se dezlipeste usor folia de celofan. Se orneaza cu frisca si fructe.