Martie este ultima lună în care parlamentarii din fosta legislatură, rămaşi fără obiectul muncii, pot beneficia de ajutor de la stat.
Un număr de 47 deputaţi şi 12 foşti senatori au declarat pe propria răspundere, după ce au părăsit Parlamentul, că nu au din ce trăi, astfel încât să poată beneficia de ajutorul de la stat. Cuantumul „şomajului" parlamentar este de trei indemnizaţii lunare, adică 21.000 lei. Interesant este faptul că prevederile referitoare la acest ajutor au fost introduse în statutul aleşilor în 2006, parlamentarii dovedindu-se a fi prevăzători cu situaţia lor materială.
Dintre parlamentarii constănţeni, doi au cerut ajutor de la stat. Este vorba despre foştii deputaţi Dan Mocănescu şi Mircea Iustian. Ultimul a scăpat de grija zilei de mâine, fiind numit, recent, subprefect al Constanţei.
Se face regizor
Dan Mocănescu, fost deputat independent ales pe listele PRM, ce a cochetat, la un moment dat, şi cu PNŢCD, este acum membru PD-L. El a şi candidat pe listele democrat-liberalilor pentru un loc în Parlament, într-un colegiu din judeţul Giurgiu, dar nu a fost să fie. Cariera sa parlamentară s-a încheiat, cel puţin deocamdată.
Întrebat ce va face după ce nu va mai primi ajutor de la stat, Dan Mocănescu a declarat că va reveni la una dintre îndeletnicirile sale de bază - cea de regizor. „Fac teatru de televiziune şi film documentar", a afirmat politicianul. Acesta a afirmat că se va concentra şi asupra elaborării unor proiecte pentru accesarea fondurilor europene şi că se gândeşte chiar să-şi deschidă o afacere. Fostul deputat, înregimentat în continuare în PD-L, nu aspiră la vreo funcţie publică, pentru că, spune el, ştie că nu ar avea susţinere.
Se îndoieşte de „calitatea" unora
Întrebat dacă se va transfera de la organizaţia PD-L Giurgiu, unde a candidat, la cea din Constanţa, Mo