Furnizorul de servicii de business si solutii tehnologice Genpact, cea mai mare companie din industria locala de BPO in functie de numarul de angajati, care in anii trecuti "lupta" cu bancile in incercarea de atragere de candidati, intentioneaza acum sa recruteze din oamenii disponibilizati de institutiile de credit.
Genpact continua planurile de angajare in acest an, intr-un context in care o mare parte din angajatori fac disponibilizari, si se orienteaza spre angajatii care ies in piata in urma concedierilor. Cu o singura conditie, insa: profilurile sa se potriveasca cu ce cauta furnizorul de servicii, mai exact, vorbitori de limbi straine cu diferite abilitati tehnice.
"Vom continua sa angajam serios in acest an, cateva sute de oameni probabil. Deja am facut oferte angajatilor unor firme din Cluj, care au fost afectati de disponibilizari. Intentionam sa luam legatura cu firme care fac concedieri in servicii, domeniul bancar sau IT&C. Este o sursa de oameni care au deja o experinta care ii va ajuta sa se integreze mai repede in companie. Cele mai mari sanse le au fostii angajati din banking", spune Cristian Popescu, 37 de ani, organization & staffing leader pentru Europa al Genpact.
Procesele de Business Process Outsourcing (BPO) se refera la externalizarea acelor activitati care nu au functie de baza in companii.
Un alt argument pentru recrutarea angajatilor care au fost disponibilizati este cel legat de cost, dat fiind ca sunt eliminate costurile aferente unei recrutari clasice.
Cateva zeci de oameni care au ramas fara job ar putea intra in Genpact in acest an, potrivit estimarilor lui Popescu. "Ideal ar fi sa vina oameni din toata tara. Disponibilizarile sunt facute publice, iar in cazul companiilor care au si programe de outplacement facem tot posibilul sa ii aducem in Genpact. Important este sa atragem profilurile potrivite