Cum sa iti aranjezi produsele pe raft. Cunoasterea anumitor trucuri de asezare a marfii in magazin poate duce la o crestere semnificativa a vanzarilor realizate de comercianti. Specialistii in domeniu spun ca un procent de 60% dintre consumatori iau decizia de cumparare la raft, in functie de modul in care sunt prezentate diferitele marci. Prin urmare, produsele nu trebuie asezate la intamplare pe rafturi si este vital ca orice magazin sa respecte anumite reguli, pentru a-si vinde cu succes produsele. In general, marile magazine au o planograma stabilita pentru a genera vanzari mai mari si, in acest sens, apeleaza la consultanta specializata pentru asezarea marfii, scrie Startups.ro.
Eficientizarea costurilor este noua tendinta in amenajarea spatiului de lucru. Calculele incep cu proiectarea: intre 15 euro/mp si peste 30 de euro/mp, in functie de dimensiune, compartimentare, densitate si stil. Daca executia este facuta de o firma specializata, pretul acesteia poate fi si de 20.000 de euro, pentru un spatiu de 100 mp, preluat la rosu. Pentru a taia din costurile de amenajare, se apeleaza doar la proiectarea in plan (compartimentare) si la folosirea anumitor elemente de design numai la receptie, biroul directorului si sala de sedinte. Tot pentru a reduce din costuri, companiile mari aleg un sediu central intr-una dintre zonele bune ale orasului si un birou operational intr-o zona secundara. O alta optiune este apelarea la buy-back pentru mobilier, solutie prin care valoarea vechilor sisteme este folosita drept avans pentru noile unitati. In plus, firmele care apeleaza la buy-back nu mai consuma bani si timp pentru a renunta la vechiul mobilier, afirma Startups.ro.
Sindicatele au anuntat vineri, dupa o intalnire cu reprezentantii Ministerului Finantelor, ca intentioneaza sa dea in judecata Guvernul pentru nerespectarea intelegerilor privind plata orelor supl