Divizia Centrală de Investigare Criminală va avea 1.073 de angajaţi şi 41 de Divizii de InformaţiiDacă Garda Financiară va deveni, aşa cum îşi doreşte, Divizia Centrală de Investigare Criminală nu mai avem nevoie de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, nici de cei de la SRI, nici de Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor sau de altele. Garda Financiară le va avea pe toate...
Conform datelor cuprinse în "Ghidul practic pentru lucrătorii Gărzii Financiare" (redactat în contextul proiectului PHARE RO 02/IB-FI-11 "Optimizarea strategiei Gărzii Financiare în limitarea/ţinerea sub control a evaziunii fiscale", care are la bază rapoartele întocmite de experţii greci), instituţia ar fi formată din Sediul Central de Investigare, Divizia Specială de Investigare Economică responsabilă cu investigaţia pe tot teritoriul Românei şi cele 9 Birouri Regionale din Bucureşti, Braşov, Bacău, Prahova, Argeş, Cluj, Timiş, Dolj şi Constanţa. Acestora le vor fi subordonate 41 de Divizii de Informaţii, câte una în fiecare judeţ (cu excepţia judeţului Tulcea) plus Bucureştiul.
Sediul de Investigare Centrală (Divizia de Investigare Centrală) s-ar ocupa cu "identificarea şi investigarea presupusei fraude fiscale şi a fraudei aduse împotriva intereselor financiare ale UE", "culegerea din toate sursele relevante a informaţiilor referitoare la probleme de fiscalitate (...), analiza şi furnizarea acestora precum şi de efectuarea unor analize de risc strategice şi operaţionale", iar Divizia Specială de Investigare Economică de cazurile grave şi complexe de fraudă fiscală.
Sediul Central ar mai avea în subordine 5 Unităţi (de Spălare a Banilor, de Asistenţă Tehnică, de Infracţiuni pe Internet, de Afaceri Interne, de Control şi Audit Intern) şi "Mijloace Legale de Comunicare, Transport, Asistenţă Tehnică şi Tehnologia Informaţiei.
Divizia Centrală de Investi