Învăţătoarea care a murit vinerea trecută pe Strada Cetăţii a fost condusă pe ultimul drum de peste 500 de consăteni şi prieteni, aflaţi în stare de şoc. Curtea din faţa casei din Daia, unde locuia învăţătoarea s-a dovedit prea mică pentru cei care au vrut să fie alături de familia îndurerată. La înmormântare au venit şi copiii din satul Nou, care acum au rămas fără învăţătoarea pe care o aşteptau în fiecare dimineaţă la şcoală.
Locatarii imobilului de pe care s-a desprins ornamentul din piatră abia îşi mai găsesc cuvintele să vorbească despre accident. Spun că nu au nicio vină, mai ales că tragedia s-ar fi putut abate chiar şi
asupra lor.
Proprietar de doar un an
În tot acest timp, Cornel Roman, care este acum cercetat pentru omor din culpă, nu înţelege de ce toate acuzaţiile se răsfrâng asupra lui. Spune însă că regretă enorm ceea ce s-a întâmplat.
„Eu sunt preşedintele acestei asociaţii din noiembrie 2007. Ceea ce era de verificat, noi am verificat, dar nu puteam să ne dăm seama dacă acele ornamente sunt periculoase sau nu. În anul 2000 s-au făcut reparaţii la acoperişul clădirii, pentru că ploaia se infiltra în locuinţele oamenilor. Atunci, noi am cerut să se facă reparaţii şi la ornamente, pentru că tabla de pe acoperiş nu trecea şi peste capul de leu”, a spus Cornel Roman.
Se caută scuze
Locuitorii imobilului mai spun că, până în anul 2000, clădirea s-a aflat în atribuţia firmei Urbana, care nu a făcut niciun fel de reparaţie. „Ne acuză pe noi acum, de parcă noi am fi dorit moartea acestei femei.
Şi dacă am fi cerut aprobare să facem reparaţii, cu siguranţă Primăria nu ne-ar fi acceptat-o, pentru că, ştiţi şi dumneavoastră, oficialităţile noastre se mişcă foarte încet”, ne-a spus una din proprietare. Tragedia de vinerea trecută se răsfrânge şi asupra magazinelor de la parterul imobilului, deoarece trotuar