DOVADA. Pe site-ul oficial al OSIM, marcile "Steaua", "Uniunea Fotbal Club Rapid" si "Uniunea Fotbal Club Rapid Bucuresti" sunt trecute la cele intrate in perioada de gratie NEATENTIE. Pentru doar cateva mii de euro, Steaua si Rapid ar putea pierde marcile inregistrate la OSIM Doua dintre cele mai galonate cluburi de fotbal din Romania ar putea ramane fara numele lor atat de celebre.
Andrei Trifan
Virgil Preotu
De fiecare data cand se pune problema vanzarii formatiei Steaua Bucuresti de catre patronul Gigi Becali, suma la care este aceasta estimata face referire la brandul "Steaua". Zecile de milioane de euro cerute de Becali sunt justificate prin rezonanta pe care respectivul nume il are in Romania si in strainatate.
Desi marca valoreaza atat de mult, cei care ar trebui sa aiba grija de ea au neglijat-o si acum risca sa o piarda. Cum este posibil acest lucru? CANCAN a aflat ca marca "Steaua", inregistrata de titularul "Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti" la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), a expirat la data de 15 ianuarie 2009.
Clubul din Ghencea nu este singurul aflat in aceasta postura jenanta, rivalii din Giulesti trecand printr-o situatie similara. Astfel, marcile "Uniunea Fotbal Club Rapid" si "Uniunea Fotbal Club Rapid Bucuresti", inregistrate de titularul "SC Fotbal Club Rapid SA", au expirat in data de 1 martie 2009. Unul dintre expertii OSIM, Cornel Petrescu, a explicat pentru CANCAN cum poate fi remediata problema: "In cazul marcilor de care ati amintit a expirat inregistrarea. Au termen de gratie de sase luni, termen in care titularii pot depune cererea de reinnoire pe plan national. De asemenea, trebuie achitate si taxele aferente, care vor avea insa o majorare de 50%", a spus Petrescu. Pentru reinnoirea marcii "Steaua", care beneficiaza de 42 de clase Nisa, suma pe care titularul va trebui sa o pla