Ziua in care Capitala a fost ingropata. La 32 de ani de la cumplitul cutremur din 1977, „Evenimentul zilei” reconstituie momentele de suferinta, confuzie si solidaritate din Bucurestiul aflat in ruina. Bucurestiul a ars, s-a inecat, s-a prabusit sau a fost ros pe dinauntru de boli, de-a lungul istoriei. Ca in orice metropola a lumii, si viata capitalei Romaniei a fost lovita de dezastru in repetate randuri. Existenta orasului nu aduce cu cea a unui „Paradis”, ci mai degraba cu a unui loc pur omenesc, supus greselilor locuitorilor ei sau capriciilor naturii. „Focul cel Mare” de la 1847 a ars un sfert din oras, „Ciuma lui Caragea” a rapit intr-un singur an 90.000 de suflete, iar inundatiile din secolele XIX si XX au aratat ca Dambovita poate fi un dusman periculos, scrie EvZ.
Taxa auto si criza ingroapa leasingul. Specialistii din domeniu spun ca, in cel mai bun caz, piata va scadea in acest an cu 20%-30%. Taxa de poluare aplicata de la 1 iulie, dublata de criza, a avut un efect devastator asupra pietei de leasing, a declarat Adriana Ahciarliu, secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB). Cel mai mult a fost afectat segmentul auto, care detine si o proportie de 71% din piata, adica 3,38 miliarde euro. Aceasta este cu 1% mai mare, comparativ cu anul 2007, cand totalul era de 3,36 miliarde euro, scrie EvZ.
Vacanta pe tichete, aleasa de patron. Patronul va decide unde-si va petrece salariatul concediul, potrivit normelor privind acordarea tichetelor de vacanta, care vor fi discutate astazi in guvern. In proiectul obtinut de EVZ se mentioneaza ca in contractul dintre angajator si firmele emitente de tichete va fi prevazuta si o lista a unitatilor afiliate la care salariatii pot folosi tichetele de vacanta. Tot angajatorul este cel care decide suma care va fi acordata in contul bonurilor, precum si numarul persoanelor car