Primăria oraşului Eforie a demarat o campanie de sterilizare a câinilor comunitari.
Potrivit reprezentanţilor autorităţii locale, acţiunea se va face conform normelor UE. După ce sunt adunaţi de pe străzi, câinii sunt deparazitaţi, castraţi, le sunt ataşate plăcuţe de identificare în ureche, pentru a nu fi ridicaţi de mai multe ori, şi apoi se încearcă plasarea acestora. Acţiunea se va face în tranşe, pentru a nu fi depăşită capacitatea adapostului, iar dacă nu li se vor găsi stăpâni, animalele vor fi lăsate din nou în stradă.
Reprezentanţii primăriei spun că această campanie a fost începută din cauza creşterii numărului de câini comunitari în cele două staţiuni. Ei susţin că există dovezi că, pe lângă animalele locale, în Eforie Nord, cât şi în Eforie Sud, au fost aduşi câini şi din alte localităţi. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Eforie, au fost găsiţi chiar şi câini care purtau plăcuţe de identificare din Năvodari.
Primarul oraşului, Ion Ovidiu Brăiloiu, a făcut un apel către locuitorii care au câini în proprietate să îi ţină legaţi, în cuşti şi să îşi asume răspunderea lor, pentru că altfel sunt pasibili de sancţionare. „Este extraordinar faptul că cetăţenii oraşului nostru iubesc animalele, dar trebuie să şi facă ceea ce trebuie pentru sănătatea acestora. Primăria cheltuieşte, periodic, importante sume de bani pentru sterilizarea şi deparazitarea patrupedelor", a precizat Ovidiu Brăiloiu.
Primăria oraşului Eforie a demarat o campanie de sterilizare a câinilor comunitari.
Potrivit reprezentanţilor autorităţii locale, acţiunea se va face conform normelor UE. După ce sunt adunaţi de pe străzi, câinii sunt deparazitaţi, castraţi, le sunt ataşate plăcuţe de identificare în ureche, pentru a nu fi ridicaţi de mai multe ori, şi apoi se încearcă plasarea acestora. Acţiunea se va face în tranşe, pentru a nu fi depăşită cap