Ingrediente:1 kg carne de vită, 80g untură, 300g ceapă roşie, 20g boia de ardei (paprika), sare, usturoi, chimen, 1 kg cartofi, 60g roşii, 140g ardei gras.
Mod de preparare:
Carnea se taie în cuburi de 1,5-2 cm. Ceapa se toacă mărunt şi se prăjeşte în unsoare până devine aurie. Adăugăm boia, amestecăm, punem imediat carnea, sarea şi continuăm prajitul. După evaporarea lichidului se adaugă chimenul, usturoiul zdrobit şi puţină apă, continuând – sub capac – fierberea înnăbuşită, la foc mic. Amestecăm din când în când şi completăm cu apă. Între timp se taie cartofii, ardeiul gras şi roşiile în cubuleţe de aproximativ un centimetru. Când carnea este aproape gata şi zeama s-a evaporat, adăugăm cartofii şi îi lăsăm să fiarbă până devin sticloşi. Atunci se completează cu apa, roşiile şi ardeii.
Ingrediente:1 kg carne de vită, 80g untură, 300g ceapă roşie, 20g boia de ardei (paprika), sare, usturoi, chimen, 1 kg cartofi, 60g roşii, 140g ardei gras.
Mod de preparare:
Carnea se taie în cuburi de 1,5-2 cm. Ceapa se toacă mărunt şi se prăjeşte în unsoare până devine aurie. Adăugăm boia, amestecăm, punem imediat carnea, sarea şi continuăm prajitul. După evaporarea lichidului se adaugă chimenul, usturoiul zdrobit şi puţină apă, continuând – sub capac – fierberea înnăbuşită, la foc mic. Amestecăm din când în când şi completăm cu apă. Între timp se taie cartofii, ardeiul gras şi roşiile în cubuleţe de aproximativ un centimetru. Când carnea este aproape gata şi zeama s-a evaporat, adăugăm cartofii şi îi lăsăm să fiarbă până devin sticloşi. Atunci se completează cu apa, roşiile şi ardeii.