Cele mai multe tratamente de fertilizare au succes, iar femeile tinere care vor sa devina mame isi indeplinesc acest vis. Luarea deciziei de a apela la un astfel de tratament este adesea dificila din cauza miturilor existente.
Medicii britanici au avertizat ca fertilizarea in vitro nu este o metoda usoara de a deveni mama, iar copilul model nu se naste in acest fel, informeaza Livescience.
Donarea ovulelor este un proces banal
Chiar daca exista anunturi in ziarele de profil pentru donarea ovulelor, contra unei sume de bani foarte mare cel mai adesea, procesul nu este atat de simplu pe cat pare.
Donatoarele risca aparitia unor grave complicatii, de la scaderea fertilitatii, pana la punerea in pericol a vietii in unele cazuri. Suprastimularea ovulelor poate provoca lesinul sau chiar complicatii stomacale.
Fertilizarea in vitro (IFV) este un tratament facil
Contrar opiniei generale, medicii avertizeaza ca un astfel de tratament nu este simplu, iar complicatiile pot aparea oricand.
Potrivit unui studiu realizat de ei, doar 5% din cazurile de IFV aplicate femeilor de 40 de ani reusesc fara complicatii.
Tocmai de aceea, cei mai multi medici sunt tentati sa transfere mai multi embrioni, iar procedura nu este complet sigura. In Marea Britanie, medicii nu au voie sa faca acest tratament cu mai mult de doi embrioni.
Copilul perfect
Medicul Sarah Franklin crede ca alegerea trasaturilor fizice ale bebelusului inainte de realizarea tratamentului IFV nu este posibila. "Din punct de vedere stiintific, o astfel de ipoteza nu s-a demonstrat inca".
Selectia genetica presupune separarea genelor favorite de celelalte, iar in realitate acest proces nu are loc. Singura trasatura care poate fi proiectata in acest caz este sexul copilului, dar numai atat pana i