Miile de pagini pe care se întinde legea bugetului sunt pline de anomalii şi perle: proiecte ciudate, alocări de fonduri ineficiente şi chiar formulări amuzante. Ştiaţi că numărul celor care primesc ajutoare sub diferite forme de la stat se ridică la 10,8 milioane de persoane, fără a include aici cele circa cinci milioane de pensionari sau funcţionarii de la stat (a căror contribuţie la creşterea PIB este inexistentă). Aceasta este una din informaţiile îngrijorătoare din bug
Miile de pagini pe care se întinde legea bugetului sunt pline de anomalii şi perle: proiecte ciudate, alocări de fonduri ineficiente şi chiar formulări amuzante.
Ştiaţi că numărul celor care primesc ajutoare sub diferite forme de la stat se ridică la 10,8 milioane de persoane, fără a include aici cele circa cinci milioane de pensionari sau funcţionarii de la stat (a căror contribuţie la creşterea PIB este inexistentă). Aceasta este una din informaţiile îngrijorătoare din bugetul de stat, mai precis cel al Ministerului Muncii.
Ce costuri suportă bugetul de stat ca populaţia să afle că „mâine va fi o zi însorită, cu precipitaţii sporadice în vestul ţării“: 1.400 de lei pentru fiecare prognoză. Cifra apare în bugetul Ministerului Mediului la capitolul „managementul activităţii de meteorologie“. Acelaşi minister are un program cu denumire bizară - simbioza industrială - despre care nu oferă însă detalii.
Din bugetul Parlamentului aflăm că pentru fiecare deputat ales există încă patru funcţionari la Parlament: şoferi, consilieri, dactilografe. Senatorii sunt însă şi mai privilegiaţi - doar e cameră superioară: pentru fiecare demnitar, există încă șase salariaţi. Însă recordul în materie de subalterni apare la instituţia „Avocatul poporului“. Pentru un singur avocat al poporului lucrează încă 99 de persoane. Nu ar fi deloc mulți, dată fiind importanța instituției, însă pentru