Comerţul, hotelurile, restaurantele şi transportul vor fi impozitate cu o cotă fixă, potrivit modificărilor la Codul fiscal pe care Ministerul de Finanţe le pregăteşte cu scopul de a spori încasările bugetare. Statul este în căutare de noi surse pentru alimentarea bugetului. Ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat în mai multe rânduri că principala preocupare a instituţiei pe care o conduce este să menţină deficitul bugetar la 2% din PIB fie prin tăierea cheltuieli
Comerţul, hotelurile, restaurantele şi transportul vor fi impozitate cu o cotă fixă, potrivit modificărilor la Codul fiscal pe care Ministerul de Finanţe le pregăteşte cu scopul de a spori încasările bugetare.
Statul este în căutare de noi surse pentru alimentarea bugetului. Ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat în mai multe rânduri că principala preocupare a instituţiei pe care o conduce este să menţină deficitul bugetar la 2% din PIB fie prin tăierea cheltuielilor, fie prin colectarea suplimentară de venituri din acele zone care au scăpat impozitării până acum.
Nu întâmplător, modificarea Codului fiscal va fi aprobată de Guvern după votarea bugetului în Parlament şi cu puţin înainte de prima rectificare a acestuia din primăvară. În funcţie de încasările pe care le va obţine statul în primele luni ale anului, vor fi făcute modificări de fiscalitate, potrivit reprezentanţilor ministerului, astfel încât să fie găsite surse de finanţare pentru buget, în cazul în care se va observa o scădere prea mare a veniturilor.
„Deşi erau aşteptate modificări adaptate timpurilor de criză pe care le trăim, cum ar fi flexibilitate în plata taxelor - pentru că multe companii sunt în imposibilitatea de a face plata la timp din lipsă de lichiditate -, modificările nu sunt substanţiale. Din câte ştiu, se discută de la majorarea TVA până la reintroducerea impozitului progresiv pe s