Ultima săptămână din februarie nu a reuşit să schimbe trendul pe care evoluează piaţa bursieră, sentimentul fiind în continuare puternic negativ şi determinat în special de pieţele externe. Numărul investitorilor activi s-a redus foarte mult, iar lipsa ordinelor afișate determină de multe ori mișcări haotice pentru cursul acțiunilor. Conform ultimelor date disponibile la BVB, numărul conturilor de cumpărare din luna ianuarie a fost de aproape 5.800, dintre care 285 deținut
Ultima săptămână din februarie nu a reuşit să schimbe trendul pe care evoluează piaţa bursieră, sentimentul fiind în continuare puternic negativ şi determinat în special de pieţele externe.
Numărul investitorilor activi s-a redus foarte mult, iar lipsa ordinelor afișate determină de multe ori mișcări haotice pentru cursul acțiunilor. Conform ultimelor date disponibile la BVB, numărul conturilor de cumpărare din luna ianuarie a fost de aproape 5.800, dintre care 285 deținute de persoane juridice, iar cel al conturilor de vânzare s-a ridicat la 6.550, doar 300 aparținând persoanelor juridice.
Indicii BET și BET-C au pierdut în ultima săptămână aproximativ cinci procente și încheie luna februarie cu scăderi de 16–17%. Indicele BET-FI a scăzut cu 1,2% în perioada analizată și cu 16% în februarie. De la începutul anului, BET a ajuns la o depreciere de 34,5%, indicele BET-C, la minus 37%, iar BET-FI, la minus 35%. Indicele pieței secundare, Rasdaq-C a coborât mult mai puțin, doar 7,5%.
Dacă excludem Erste Bank, Bursa de Valori București a ajuns la o capitalizare de aproximativ 17 miliarde lei, adică jumătate din capitalizarea de la finalul anului 2004. Împreună cu Erste, companie listată internațional (inclusiv la bursa din Viena și cea din Praga), capitalizarea pieței principale a BVB este de 27,5 miliarde lei, în timp ce capitalizarea Rasdaq este de 11,7 miliarde lei. În euro