Fostul căpitan al Ştiinţei este convins că Bistriţa poate fi înfrântă pe „Ion Oblemenco“ şi îndeamnă suporterii să vină sâmbătă la meci.
- Ce zici de partida Ştiinţei de la Iaşi?
- Cine n-a văzut meciul ar putea zice că, vezi Doamne, Craiova a pierdut la ultima clasată. Eu spun că Universitatea a jucat foarte bine la Iaşi, mai ales în zece oameni. Numai ghinionul şi arbitrajul au făcut ca Ştiinţa să nu obţină un rezultat pozitiv. De multe ori cred în anumite superstiţii, în altele...
- Adică?
- Tradiţia, întâlnirile, invincibilitatea ieşenilor acasă de 24 de ani... Nu mai daţi în presă chestii din astea. Parcă sunt ghinioane! Când vin meciurile cu ăştia mari, Dinamo, Steaua, la fel procedaţi. Că n-am bătut pe Dinamo de nu ştiu când, că nu mai ştiu ce... Inhibăm jucătorii!
- Stăruind asupra meciului de la Iaşi: Corpodean a greşit, ghinion am avut, dar, totuşi, am jucat cu o echipă modestă. Unde a fost valoarea lui Costea şi a celorlalţi jucători ai Craiovei?
- Sunt de acord cu acest punct de vedere. Un specialist în fotbal şi arbitraj ar putea însă să explice modul în care „centralul“ Corpodean a tocat Ştiinţa! Pe Corpodean nu poţi să-l acuzi niciodată că te fură ca-n codru, el este altfel. Face parte din categoria marilor arbitri de pe timpul nostru, adică nu aveai cam ce să le reproşezi, dar, la o analiză atentă, îţi dădeai seama cum împingea adversarul spre poarta Ştiinţei.
Tagma arbitrilor nu iubeşte Craiova!
- Corect, dar, până la urmă, valoarea şi-a spus cuvântul!
- Vrem, nu vrem, asta-i Universitatea 2009. O echipă încă neexperimentată.
- Şi în tur am avut parte de arbitraje potrivnice. Finanţatorul Craiovei zice că acolo sus, la Bucureşti, nu prea suntem iubiţi!
- Nu neapărat. Eu spun că tagma arbitrilor e cea care nu prea iubeşte Craiova, înţelegeţi...
- Nu înţeleg, de ce?
- Pr