La aproape două săptămâni de când au fost răpiţi, marinarii aflaţi pe nava sub pavilion maltez MV Saldanha, sechestrată de piraţii somalezi, nu au mari şanse de a se întoarce în ţară în curând. La această concluzie au ajuns cei care sunt implicaţi în rezolvarea situaţiei, persoane atât din România, cât şi din alte state ai căror cetăţeni se află pe vas. Cei doi români, Marian Trâmbeanu şi Adrian Hududu La aproape două săptămâni de când au fost răpiţi, marinarii aflaţi pe nava sub pavilion maltez MV Saldanha, sechestrată de piraţii somalezi, nu au mari şanse de a se întoarce în ţară în curând. La această concluzie au ajuns cei care sunt implicaţi în rezolvarea situaţiei, persoane atât din România, cât şi din alte state ai căror cetăţeni se află pe vas. Cei doi români, Marian Trâmbeanu şi Adrian Hududu
La aproape două săptămâni de când au fost răpiţi, marinarii aflaţi pe nava sub pavilion maltez MV Saldanha, sechestrată de piraţii somalezi, nu au mari şanse de a se întoarce în ţară în curând. La această concluzie au ajuns cei care sunt implicaţi în rezolvarea situaţiei, persoane atât din România, cât şi din alte state ai căror cetăţeni se află pe vas.
Cei doi români, Marian Trâmbeanu şi Adrian Hududui, marinari pe nava Saldanha, au reuşit recent să ia legătura cu familiile lor, povestind că au provizii de alimente şi de apă, dar că piraţii somalezi sunt mereu drogaţi şi înarmaţi până în dinţi.
Conform unor surse implicate în rezolvarea crizei, somalezii au decis să ceară o răscumpărare de aproximativ 10 milioane de dolari, în schimbul eliberării marinarilor şi a vasului.
Criza ar putea dura încă două săptămâni
Cu toate acestea, nu este exclusă o intervenţie în forţă a unor echipe speciale militare de pe vasele din Golful Aden, în largul coastelor somaleze. Un specialist în astfel de crize a apreciat însă, ieri, în presa internaţională, că