Când este prea încărcat cu toxine, corpul îţi trimite anumite semne: oboseala sau durerile de cap. La început de primăvară, ce zici de o cură de detoxifiere? În mod natural, corpul elimină toxinele prin plămâni, ficat, intestine, glandele sudoripare şi prin rinichi. Însă, poluarea, unele medicamente, aditivii din alimente şi stilul de viaţă nesănătos pot favoriza acumularea de toxine.
Acestea îţi pot afecta sănătatea, fiind indicată „curăţarea” organismului de aceste deşeuri cel puţin de două ori pe an. Oricare metodă de detoxifiere ai alege, plantele îţi sunt un aliat de nădejde. Alege în special acele plante care au acţiuni benefice asupra rinichilor, ficatului şi intestinelor.
Mesteacănul stimulează diureza
Ceaiurile diuretice şi depurative contribuie la eliminarea „deşeurilor”, ceaiul de păpădie şi de urzică fiind cele mai indicate. Sunt recomandate şi frunzele de mesteacăn, socul, coada-calului, ciuboţica cucului, albăstrelele şi trei fraţi pătaţi, preparate sub formă de infuzie şi consumate de trei ori pe zi.
Nu este indicată folosirea produselor diuretice de sinteză, pentru că, odată cu eliminarea toxinelor, se pot pierde şi electroliţi, care conduc impulsurile nervoase ce controlează funcţiile de bază din organism. Ceaiul de ciulinul laptelui (ciulinul Mariei), consumat de trei ori pe zi, ajută la detoxifierea ficatului, iar fructele de ienupăr sunt un adevărat „dezinfectant” renal. Pentru a prepara un decoct, se pun 20 de fructe la un litru de apă.
Ceaiul verde elimină toxinele
Pe lângă proprietăţile antioxidante, ceaiul verde este un excelent diuretic şi detoxifiant. Ceaiul verde stimulează metabolismul şi favorizează procesul de digestie, fapt pentru care este recomandat şi în curele de slăbire. Bea zilnic câte trei căni de ceai verde, fără zahăr.
Nu con