Indicii americani au inregistrat cresteri de peste 2% in sesiunea de miercuri, terminand seria de scaderi care au dus piata la minimele ultimilor 12 ani. Noul plan de stimuli economici ce urmeaza a fi lansat de guvernul chinez, precum si declaratiile premierului britanic Gordon Brown aflat in vizita in SUA au dus la o crestere a burselor globale.
Stirea legata de China a dus la o apreciere semnificativa a preturilor metalelor si petrolului, fapt reflectat si in evolutia actiunilor de profil. Indicele sectorului companiilor miniere din S&P 500 s-a apreciat cu aproape 7%, in timp ce indicele sectorului energetic a crescut cu peste 4%.
Doar sectorul financiar a inchis pe minus, bancile fiind in continuare sub presiunea problemelor legate de capacitatea lor de a supravietui fara a apela la ajutorul statului.
In ciuda optimismului din piata, datele macroeconomice publicate miercuri au fost nefavorabile, semnaland adancirea recesiunii in ultima luna. Numarul locurilor de munca pierdute in sectorul privat (ADP Employment) a ajuns la 697.000 in luna februarie, in timp ce indicele activitatii economice din sectorul serviciilor (ISM Non-Manufacturing) a scazut la 41,6 fata de 42,9 in ianuarie. O valoare sub 50 a acestui indice semnifica contractie economica in acest sector. Indicii americani au inregistrat cresteri de peste 2% in sesiunea de miercuri, terminand seria de scaderi care au dus piata la minimele ultimilor 12 ani. Noul plan de stimuli economici ce urmeaza a fi lansat de guvernul chinez, precum si declaratiile premierului britanic Gordon Brown aflat in vizita in SUA au dus la o crestere a burselor globale.
Stirea legata de China a dus la o apreciere semnificativa a preturilor metalelor si petrolului, fapt reflectat si in evolutia actiunilor de profil. Indicele sectorului companiilor miniere din S&P 500 s-a apreciat cu a