JPMorgan Chase a analizat riscurile bancilor din estul Europei si a conchis ca valoarea neta a activelor riscante din Romania este cuprinsa intre 1 si 2 miliarde de euro pentru acest an. Mai mult, spun analistii americani, bancile vest-europene trebuie sa aduca pana la 40 de miliarde de euro pentru recapitalizarea subsidiarelor din Europa Centrala si de Est, informeaza The Money Channel.
Capitalul suplimentar ar fi necesar pentru balansarea avansului creditelor neperformante din zona, spun economistii de la JPMorgan Chase. Romania este la mijlocul clasamentului de risc al creditelor neperformante, in zona a treia din cinci posibile. Astfel, rata imprumuturilor neperformante ar putea sa creasca pana la 15-20% in acest an in Romania, de la o valoare mai mica de 3% in ultimul trimestru din 2008.
JPMorgan Chase plaseaza in aceeasi clasa de risc Ungaria, Bulgaria si Serbia. Cele mai putin riscante tari sunt Cehia, Slovenia si Slovacia, unde rata neperformantei ar urca pana la 10% in acest an. Cele mai riscante sunt Ucraina si Kazahstan, unde rata ar putea depasi 30%.
Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro JPMorgan Chase a analizat riscurile bancilor din estul Europei si a conchis ca valoarea neta a activelor riscante din Romania este cuprinsa intre 1 si 2 miliarde de euro pentru acest an. Mai mult, spun analistii americani, bancile vest-europene trebuie sa aduca pana la 40 de miliarde de euro pentru recapitalizarea subsidiarelor din Europa Centrala si de Est, informeaza The Money Channel.
Capitalul suplimentar ar fi necesar pentru balansarea avansului creditelor neperformante din zona, spun economistii de la JPMorgan Chase. Romania este la mijlocul clasamentului de risc al creditelor neperformante, in zona a treia din cinci posibile. Astfel, rata imprumuturilor neperformante ar putea sa c