» Cladirea de 120 de metri se poate ridica pe Bd. Poligrafiei cu un aviz de la Agricultura.
» Arhitectul-sef al Capitalei e de parere ca nu exista probleme de legalitate, ci doar morale.
Aprobarea ridicarii unei constructii inalte de 120 de metri, cu un coeficient de utilizare a terenului foarte mare, pe Bd. Poligrafiei unde exista un spatiu verde nu pune nici o problema legala, conform arhitectului-sef al Primariei Capitalei, Gh. Patrascu. Acesta a explicat ieri, la dezbaterea publica organizata pentru Planul Urbanistic Zonal Bd. Poligrafiei nr. 49-51 ca acesta ar putea ridica doar probleme morale si, in nici un caz, de incalcare a legii. Patrascu a recunoscut ca CUT (n.r. – coeficientul de utilizare a terenului) este mare in proiectul de PUZ, dupa cum a atras atentia si fostul arhitect-sef al Capitalei, Adrian Bold, care l-a considerat "exagerat si fara precedent in istoria urbanismului din Romania". Patrascu a explicat ca, avand in vedere zona din vecinatate, rezulta o densitate acceptabila la un CUT de aproape 20. O alta problema semnalata pentru acest PUZ a fost prezenta zonei verzi de-a lungul Bd. Poligrafiei care ar putea fi distrusa, dupa cum a atras atentia Asociatia "Salvati Bucurestiul".
Edilii au explicat ca pe harta de functiuni acolo apare o zona verde, insa pe harta cu indicativul functiunilor nu apar precizari. In plus, primaria a primit un aviz de la Ministerul Agriculturii – Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bucuresti, in care se specifica faptul ca pe teren sunt "pomi uscati in declin biologic".
In 2007, municipalitatea a avizat defrisarea a 15 arbori si a sase metri liniari de gard viu, insa Primaria Sectorului 1 a sesizat ca s-a defrisat mai mult, motiv pentru care a anuntat sanctiuni. Asa se poate explica de ce in prezent spatiul verde nu mai are decat cativa copaci uscati, asa cum apare in