Directorii societatilor de investitii, dar si alti manageri din cadrul companiilor de la Bursa s-au numarat printre cei mai constanti investitori in perioada de scadere pronuntata a pietei, multi dintre ei recurgand chiar la banii de salariu pentru a achizitiona titluri la companiile pe care le conduc.
Marea majoritate a acestora sunt de parere ca preturile la care au ajuns actiunile sunt scazute si vad o oportunitate de a-si majora participatiile in societatile la care sunt implicati.
Achizitii importante de actiuni a realizat in ultimele luni Floriean Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania, cu tranzactii de cumparare pe aceasta societate in valoare de circa 620.000 de euro.
"Tot ce am este pe Bursa in actiuni SIF Transilvania, n-am depozite, n-am lichiditati. Am lichidat tot portofoliul de actiuni si m-am concentrat numai pe SIF Transilvania. Sunt implicat in aceasta societate si cred in perspectivele ei. Cred ca este si un lucru ce tine de moralitate. Cum ar fi eu, director adjunct, sa spun veniti sa investiti la SIF Transilvania daca eu nu o fac sau o fac la alte companii?", intreaba retoric Floriean Firu.
El mai spune ca in prezent detine pe cont propriu circa 0,5% din capitalul SIF Transilvania, iar concertat cu sotie, copii si alte persoane detine circa 0,6% din SIF3. Firu mai spune ca achizitiile pe care le-a facut reprezinta o oportunitate daca nu va avea loc vreo catastrofa, de genul inchiderii Bursei.
Titlurile SIF Transilvania s-au depreciat de circa 13 ori din vara anului 2007, cand au atins un maxim istoric, de 3 lei/actiune, in acest moment aceste titluri fiind cotate pe piata la 0,23 lei/actiune.
Adrian Ceuca, directorul general adjunct al societatii de intermediere Broker Cluj (BRK), este unul dintre cei mai constanti si longevivi investitori de pe Bursa, el achizitionand luna de luna titluri ale firme